Miért válasszam a Hybrid szélgenerátort?

Gyártóüzemünkben magasan képzett szakemberek és csúcstechnológiát képező megmunkáló gépek biztosítják az állandó minőséget. Minden termékünk CE megfelelőséggeI bír és az ISO szabvány garantálja a kifogástalan terméket. Turbináink élettartama minimum 30 év. Minden részegység cserélhető, javítható és újrahasznosítható. Önbeálló csapágyak, porszórt festésű masszív vázszerkezet. Saválló szárnyak, merevítők, és burkolatok.

Miért válasszam a Hybrid szélgenerátort?

Szélturbináink a legtermelékenyebb, legjobb ár/érték arányú és legtartósabb termékek a piacon. A legminőségibb anyagokból készülnek, és működésük minimális zajkibocsátással jár.

Mennyit PÉNZT ÉS ENERGIÁT termel a berendezésem?

Ez leginkább az átlagos szélsebességtől függ. A Hybrid 15, 4,5 m/s-os évi átlagszélben kb. 20.000 kilowatt-órát termel. Hogy ez pénzben mennyit jelent, az attól függ, hogy az Ön fogyasztásának árszabása mennyi.

Magas épületek teteje ideális helyet teremt a szélturbináknak. Minél szelesebb, minél üresebb és minél magasabb helyeket célszerű kiválasztani. Ökölszabály az is, hogy minden talajszinttől számított 1 méter, 1% hozamtöbbletet eredményez.

A jól felszerelt és jól karbantartott szélturbina rendszer legalább 30 évig működik. Termékeinkben minden részegység javítható, cserélhető. Mi nem terveztünk be szándékos elavulást.

Extra minőségű szélturbináinkat úgy terveztük meg és gyártottuk le, hogy minél kevesebb mozgó alkatrész legyen bennük, és ellenálljanak a korróziónak, a pornak, a magas szeleknek, ezáltal a karbantartási költségek elhanyagolhatóan alacsonyak. Három darab porvédett saválló csapágyon fut a szerkezet, és minimális az esélye, hogy cserélni kellene. A generátor tekercsei szintén vákumszívott és speciális műgyantával kitöltött fészkekben rezonanciamentesen állnak. A forgórész mágneseitől egy 2 milliméteres légrés választja el, így garantálva az ultrahosszú élettartamot. Ami viszont tény, hogy kb. húsz év alatt bármely generátor mágnesei kb. 15% gyengülést mutatnak. Jó hír, hogy ezeket is könnyű cserélni.

A 2018. évben hatályos országos építésügyi szabvány NEM kötelez engedély beszerzésére. Fontos tudni azonban, hogy településkép-védelmi bejelentési kötelezettséget írhat elő a helyi építési szabályzat – aminek célszerű utánakérdezni az önkormányzatnál. Általában nem tér ki rá a helyi építési szabályzat sem, de országosan az az alapszabály, hogy az épületek legmagasabb pontjától számított 6 méter az engedélyre nem köteles elhelyezési magasság.

Intelligens vezérlés: Az alacsony termelési szélsebesség kulcsa a rotor optimális fordulatszámon tartása. Az intelligens vezérlés biztosítja a tekercsek optimalizált termelési kiterhelését, ezzel igazodva az éppen fújó szél sebességéhez. Erős szélben a termelés fokozásával egyrészt visszafékezi a rotort az optimális fordulatszámra, másrészt biztonsági fékként is funkcionál: fiktív terheléseket kapcsol be a fékhatás céljából a kritikus szélsebességnél.

A fékrendszer automatikus. A kritikus szélsebességnél a vezérlés elektronikus terhelésekkel visszafékezi a turbinát – ezzel védve az Ön befektetését.
A gyorsítófokozatot professzionális bolygómű adja. Erre azért van szükség, hogy rotor a generátort optimális fordulatszámon tartsa.
A generátor a legfejlettebb légmagos és önhűtő konstrukció. A tekercsek fixen állnak egy hermetikusan szigetelt fészekben.

A Hybrid 5 és Hybrid 15 prémium minőségű saválló borítással, szárnyakkal és merevítőkkel készül.
A telepítés minden esetben minimum 2 méter magas állványt igényel.
A fogadószerkezet statikai pontjai minden esetben egyedi tervezést és kialakítást kívánnak.
Nem kapott meg minden információt? Kérdezzen tőlünk!

A Hybrid szélgenerátor család számos mérnök és kutatóintézet sok ezer órányi fejlesztői munkáját tartalmazza. Termékeink műszaki fejlettségét több ezer kísérleti modellezésnek köszönheti, melynek során optimalizálták a szárnyak formáit és azok állásszögeit. Ez a mi titkunk, nem több.

A piacon található egyik legnagyobb hatásfokot értük el.

A szélből kinyert teljesítményünk 36% – a hasznosítható 59,2% elméleti maximumból. Ez ma az egyik legkiemelkedőbb hozam.

Összehasonlításként: egy átlagos vagy vízszintes tengelyű szélturbina kb. 20-22% -os hatásfokot ér el, és a termelést is viszonylag erős szélben kezdi el.
Egy másik probléma, hogy a szél sosem egyenletesen fúj. A leghatékonyabban a folyton változó erősségű és irányú szelet nagy felületű, nagy tömegű, nagy tehetetlenségű, egyenletesen termelő szerkezetekkel lehet kihasználni, amelyek lendületből “ugorják át” a kihagyásokat, irányváltásokat. És persze egy területen egy nagy turbina súrlódási veszteségei is kisebbek, mint több kicsié.

A Hybrid szélturbinák szabadalmi oltalom alatt állnak. A szabadalom megnevezése:
Hybrid ™ model and MVT® technology (Multiple Vortex Technology) – Vortex® patent 1018803A3 2 /07/ 2009

Minden termékünket a legfejlettebb német gyártású Siemens PLC vezérelt Fronius vagy ABB inverterekkel szállítjuk
Ez az adaptív szabályozó elektronika végzi a generátor kiterhelését , ezzel igazodva az éppen fújó szél sebességéhez.
Ugyanez a vezérlés kritikus szélsebességnél visszafékezi a turbinát – ezzel védve az Ön befektetését.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.