Turbináink megalkotását az elérhető legnagyobb energiahozam motiválta.

A turbináink formája több ismert turbinaforma optimális ötvözete, azaz hibridje – a típus nevek is erre utalnak. Az évtizedes fejlesztések alatt több mint 300 formát, méretet és állásszöget modelleztek és analizáltak ki mérnökeink.

A lehető legnagyobb hatásfokot az úgynevezett VORTEX hatás optimalizálásával érték el. Ez az aerodinamikai jelenség szárnyak forgásterén belül üzemszerűen jelentkező turbulenciák szívó hatása, mely nyomáscsökkenést okoz belül, míg kívül ugye ott a szélnyomás. Ez egyfajta mechanikai öngerjesztés, mellyel elképesztően magas, 36%-os hatásfokot ért el.

A legtöbb szélturbinával, szélerőművel ellentétben a Hybrid szélgenerátorok szárnyai függőlegesek, így nem kell a szélbeállással foglalkozni. Fújhat bármerről a szél, nincs beállási időveszteség.
Intelligens vezérlés gondoskodik róla, hogy már nagyon alacsony, 2,5 m/s-os szélnél elkezdjen termelni a berendezés. A vezérlés a generátor tekercseinek fokozatos kiterhelésével teszi lehetővé, hogy alacsony szélsebességnél ne fékezze állóra a rotort a visszaható terhelési elektromágneses fékerő.

További előny, hogy a függőleges lapátok nem vágnak bele a légáramba, amely sokkal hatékonyabb és halkabb működést eredményez. Ezért csupán 3 dB a zajkibocsátás.
A 3db zajkibocsátás gyakorlatilag az ember által hallható tartományon kívül esik. A falevelek zizegése vagy az emberi beszédhang is hangosabb nála, így egy panelház vagy társasház tetején sem zavarják a lakókat. Használatukkal nagyon jelentős költséghatékonyság érhető el.

A Vortex hatás, valamint a berendezés vezérlése teszi lehetővé azt a kiemelkedő hozamot, ami kiemel bennünket a mezőnyből.
A szélturbinák esetében az egyik legkritikusabb tényező környezetre gyakorolt zajhatás. Ebben is kiemelkedően teljesítünk.
Hybrid turbináink nem vágnak bele függőlegesen a légáramba, mint a vízszintes tengelyű szélgépek, ezért gyakorlatilag nincs zajhatásuk, nincs az a jól ismert 35-50 decibeles zavaró surrogás. A Hybrid szélgenerátorok emiatt a sűrűn beépített városi felhasználásra is tökéletesek. Mivel gyakorlatilag nincs hangjuk, és nagyon magas a területre vetített energiasűrűségük, kézenfekvő választás például egy társasház, vagy egy torony jellegű műtárgy számára, és ideális kiegészítése lehet egy napelem telepítésnek is.

A termékeink élettartama minimum 30 év. A garancia a mechanikus részekre 20 év, az elektronikai kiegészítőkre 10 év.
Minden részegység cserélhető, javítható és újrahasznosítható.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.