Gyakran ismételt kérdések

Miért válassza a hybrid szélgenerátort?

Röviden: azért mert talán a legtermelékenyebb, legjobb ár/érték arányú és legtartósabb a piacon.

Megválaszolunk néhány általános kérdést a termékeinkkel kapcsolatban, hogy Önnek már ne kelljen feltenni őket. Ha további kérdése lenne, forduljon hozzánk a Kapcsolat menüpontban!

Mennyit pénzt és energiát termel a berendezésem?

Nos, ez leginkább az átlagos szélsebességtől függ. a 10 kw-os model 4,5 m/s-os évi átlagszélben kb. 20.000 kilowatt-órát. hogy ez pénzben mennyit jelent, függ attól, hogy az ön fogyasztásának árszabása mennyi. cégként a nettó áramárral kell számolni de úgy, hogy az tartalmazza a hálózathasználati díjakat. magánszemélyként viszont a bruttó áfa-val növelt ár a megtakarított összeg.

Mik a legideálisabb telepítési helyek jellemzői?

Minél szelesebb, minél üresebb és minél magasabb helyeket célszerű kiválasztani. ökölszabály az is, hogy minden talajszinttől számított 1 méter 1 % hozamtöbbletet eredményez.

Alkalmas az ingatlanom szélturbina telepítésére?

Igen, ha:

  • az éves átlagszélsebesség eléri a 4,5 m/s-os értéket,
  • mentes közeli akadályoktól, például a domboktól, épületektől és fáktól, amelyek lelassítják a szelet.
Kell a szélturbinát engedélyeztetnem?

A 2018. évben hatályos országos építésügyi szabvány nem kötelező az engedély beszerzésére. fontos tudni azonban, hogy településképvédelmi bejelentési kötelezettséget írhat elő a helyi építési szabályzat – aminek célszerű utánakérdezni az önkormányzatnál. általában nem tér ki rá a helyi építési szabályzat sem, de országosan az az alapszabály, hogy az épületek legmagasabb pontjától számított 6 méter az engedélyre nem köteles elhelyezési magasság.

Mekkora az élettartama a hybrid szélturbinaknak?

Extra minőségű szélturbináinkat úgy terveztük meg és gyártottuk le, hogy minél kevesebb mozgó alkatrész legyen bennük, és ellenálljanak a korróziónak, a pornak, a magas szeleknek, ezáltal a karbantartási költségek elhanyagolhatóan alacsonyak. három darab porvédett saválló csapágyon fut a szerkezet, és minimális az esélye, hogy cserélni kellene. a generátor tekercsei szintén vákumszívott és speciális műgyantával kitöltött fészkekben rezonanciamentesen állnak. a forgórész mágneseitől egy 2 milliméteres légrés válaztja el, így garantálva az ultrahosszú élettartamot. a jól felszerelt és jól karbantartott szélturbina rendszer legalább 30 évig működik. termékeinkben minden részegység javítható, cserélhető. mi nem terveztünk be szándékos elavulást. ami viszont tény, hogy kb. húsz év alatt bármely generátor mágnesei kb. 15 % gyengülést mutatnak. jó hír, hogy ezeket is könnyű cserélni.